Jerko Trogrlić, PR stručnjak iz Splita više nije na usluzi gradonačelniku Branku Dukiću kojem je vodio dvije predizborne kampanje.

Cijeli prošli mandat, Trogrlić sa svojom tvrtkom Vajt bio je na ugovoru s Gradom Zadrom za 168 tisuća kuna godišnje, bez poreza.

Prošle izborne godine, ta je suradnja bila prekinuta angažmanom Trogrlića u HDZ-ovoj kampanji za Dukića, da bi se nastavila o trošku Grada na jesen.

Ugovorne obaveze su u potpunosti ispunjene s obje strane te je ugovor s tvrtkom Vajt d.o.o. završio 31. prosinca 2021.godine kako je i prvotno ugovoreno, informacija je koju smo dobili od Marine Mihovilović Pajkin. Ona je lani diplomirala na temu „Politička komunikacija hrvatskih gradonačelnika na Facebooku".

Zadarski gradonačelnik do sada je bio vođen u komunikaciji s javnosti i tu je Trogrlić imao veliku ulogu. Ali ne i rezultate, jer je sam Dukić, ulogu PR-stručnjaka pretvorio u alter - ego gradonačelnika nespretnim izjavama o tome što njemu znači Trogrlić. Još kad se k tome doda i trošak njegovih usluga na račun gradskog proračuna te činjenica da je iz Splita, što je jako smetalo dijelu zadarske javnosti, onda je povlačenje Jerka Trogrlića bila dobra odluka.

Na pitanje kada, kako i zbog čega, nismo dobili odgovor iz Ureda gradonačelnika, osim što je pomoćnica pročelnika, Marina Mihovilović Pajkin na našu informaciju da je Trogrliću otkazan angažman, napisala da to nije istina.

Takva je inače komunikacija koju novinari teškom mukom ostvaruju kada traže informacije za javnost iz gradske uprave.