Gradonačelnik Biograda Ivan Knez nije više predsjednik Upravnog vijeća Specijalne ortopedske bolnice, na čijem je čelu bio 10-ak godina.

Nedavno se gradonačelnik Knez hvalio kako je doveo vrhunske liječnike iz Splita u biogradsku bolnicu te kako im je dao stanove. Nije Knez smijenjen zbog prostačenja u javnom prostoru, što je trebala biti posljedica etičkog kodeksa stranke iz koje dolazi. Ne odlazi ni zbog odgovornosti za štetne postupke bivšeg ravnatelja Andrije Marcelića koje će doći na naplatu sadašnjem Mati Kutleši, kako to pričaju po Biogradu. Ivan Knez ne može više biti u Upravnom vijeću Bolnice zbog sile Zakona.

Prema Zakonu u sprječavanju sukoba interesa, gradonačelnici, načelnici i župani ne smiju biti članovi upravnih vijeća kao ni nadzornih odbora. Ali mogu državni tajnici, pa je umjesto Ivana Kneza, novi predsjednik Upravnog vijeća biogradske bolnice, Šime Mršić. On je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede te novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Odlukom župana Božidara Longina, Knez je razriješen, a Mršić je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća biogradske bolnice u kojem bi trebalo doći do još jedne smjene. Naime, ni saborska zastupnica Grozdana Perić kao obveznica ispunjavanja imovine kartice ne bi trebala biti članica Upravnog vijeća. Tu odluku će donijeti Vlada RH koja ju je i imenovala.