Nakon 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, iz PU zadarske objavili su rezultate te ROADPOL-a akcije kao i lokacije koje su građani predložili za nadzor brzine.

Na njihov prijedlog akcija se u gradu Zadru provodila na prometnicama: Domovinskog rata, Ulica 72. bojne vojne policije, Ante Starčevića, Nikole Tesle, Put Vrela.

Osim iz grada Zadra prijedlozi su stizali iz mjesta diljem županije. Tako je na prijedlog građana proveden dodatan nadzor i u Polači (državna cesta D-503), na DC-56 kod Donjih Biljana, državnoj cesti D-8 u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju, Biogradu na Moru (Ulica Dr. Franje Tuđmana) te na obrovačkom području, D-08 u Selinama i D-54 u Zatonu Obrovačkom. 

Osim lokacija koje su prijavili građani preko internetskih stranica policijske uprave, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala. To su: Splitska ulica i Benkovačka cesta u Zadru, D-503 u Jankolovici, Ulica Ante Starčevića i Nikole Tesle te tri lokacije na DC-01 na području Gračaca. Policijski službenici na obrovačkom području brzinu su kontrolirali i na D-08 u Starigradu, Maslenici, dok su na području Paga brzinu kontrolirali na DC-106 te u Kolanu, Staroj Vasi i Dinjiškoj.

Na tih ukupno 40 različitih lokacija zadarski plavci kontrolirali su 635 vozila. Tom prilikom utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je nešto prije 20 sati na autocesti A-1 kod vozača koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 179 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h. Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5 tisuća kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.