Dobili smo dva nova stabla i nešto novog "betona", tako je najnoviju pojavu uz Murvičku ulicu komentirao autor fotografije iz susjedstva.

Prvo je u režiji Grada Zadra uređen nogostup a onda su Nasadi posadili dva stabla lipe. Tako su im naložili iz Odjela za komunalne poslove. "Mudraci"koji se u tom odjelu bave prometom, navodno su zaključili da bi više stabala ugrozilo sigurnost prometa. Pa su savjetovali i da se nogostup, do sada zemljana površina uredi samo do zgrade koja je bila upravna za tadašnja zadarska poduzeća. Umjesto da se iskoristi prilika i uredi nogostup na cijelom potezu od tvornice kuha do raskrižja s Vatrogasnim domom, komunalci se očito podređuju novim investitorima.

Nogostup završava tamo gdje je napravljen novi ulaz za još jedno gradilište stambene gradnje. Umjesto da se nastavi drvored lipa kojeg su započeli investitori "tvornice kruha", na pritisak javnosti i asfalta, odgovor nadležnih iz Grada su dva stabla.

Prije tjedan dana, pročelnik Robertino Dujela, najavio je kako će "Komunalni odjel putem ugovorenog izvođača biti spreman urediti pješačku stazu kroz dva tjedna". Hoće li u tom dijelu sada asfaltnog ostatka nogostupa uz koje su novi investitori posjekli stabla bagrema, biti posađena koja lipa, odgovor zna tzv. struka.

Refren pjesme: lipe cvatu, sve je isto kao lani, za sada je ostao nepromijenjen.