NOVO Sutrašnje ročište je odgođeno jer su sva tri pozvana svjedoka, među kojima je i izabrana specijalizantica, izvijestili sud o spriječenosti dolaska. Postupak će se nastaviti tek 2. lipnja.

RANIJE U petak se na Općinskom sudu u Zadru nastavlja postupak pokrenut nakon što je mlada zadarska liječnica dr. Marija Krpina tužila Opću bolnicu Zadar zbog kršenja pravilnika i diskriminacije prilikom ocjenjivanja kandidata za specijalizaciju na Odjelu na neurologiju za koju je u listopadu prošle godine izabrana njezina protukandidatkinja, dr. Ivana Mrđen, kći šefice odjela dr. Anamarije Mrđen.

Od posljednjeg ročišta, održanog 17. veljače, čekamo odgovor Ministarstva zdravstva na vrlo jednostavno pitanje: „Koliko bodova, prema Pravilniku o mjerilima za izbor specijalizanata, ostvaruje kandidat koji je studirao 6 godina i 10 mjeseci?". Naime, upravo bi odgovor na to pitanje mogao biti presudan u ovom postupku jer je dr. Mrđen od Povjerenstva dobila maksimalnih 6 bodova iako je studirala duže od predviđenog. Da se dr. Mrđen oduzeo jedan bod zbog produžetka studija, specijalizacija iz neurologije pripala bi dr. Krpini, koja bi bila u bodovnoj prednosti čak i nakon što su joj na razgovoru dali minimalni broj bodova - svega 1.5 bodova od mogućih 7.5 bodova.

Odluku o dodjeli maksimalnog broja bodova dr. Mrđen na temelju duljine trajanja studija, unatoč njegovom evidentnom produžetku, članovi povjerenstva pravdaju gledanjem godina kao vremenske kategorije, odnosno navode kako u njezinom slučaju nije prevršena godina dana jer se ona gleda kalendarski. Na kraj ovakvom proizvoljnom tumačenju pravilnika trebalo bi stati Ministarstvo zdravstva koje ga je i donijelo. No unatoč našim traženjima iz Ministarstva se nisu očitovali na ovu temu.