Poduzetnička priča Zadranke Martine Ćustić započela je 2016. godine kada je, ponukana obiteljskom zdravstvenom situacijom, u City Galleriji odlučila otvoriti trgovinu bio proizvodima "Zdrava navika". Od tada je stvorila vlastiti brand koji će ubrzo biti još bogatiji, jer samo što nije izašla njezina linija proizvoda za njegu lica i tijela "Zara Botanica".

- Oduvijek sam htjela biti poduzetnica i maštala o svom poslu. U svijet "Zdrave navike" ušla sam iz razloga što mi je kćer bila alergičar pa smo se, sukladno tome, morali snalaziti s izborom namirnica u njezinoj prehrani. Sve poslije toga išlo je jedno za drugim. Istraživanja vezana za razne alergije, namirnice i potrebe kupaca vodila su me u daljnja školovanja. Najveći izazovi su mi u konstantnom učenju, kaže Martina.

Osim što je završila Nutricionizam na Magistri, Osnove predkliničke i kliničke medicine za terapeute pri Hrvatskom udruženju za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED) i Fitoterapiju na učilištu Galbanum, ona je studentica primijenjene ekologije u poljoprivredi na Sveučilištu u Zadru. Uz to se bavi biorezonancom - neinvazivnom terapijom koja pomoću vibracija otkriva i tretira različite poremećaje, a prošle je godine na tržište izbacila vlastitu liniju čajeva.

- Najčešći problemi što mlađih što starijih Zadrana su probavni problemi, dermatitisi i razne alergije. Čajevi su plod su rada i praćenja potreba klijenata za napitkom koji će im pomoći u obrambenoj funkciji njihovog organizma. Tako "M Pure" čaj pomaže čišćenju limfe, "M Life" podiže imunitet, "Morning" služi razbuđivanju za ljude kojima smeta kava, "M Hepa" doprinosi poboljšanju funkcije jetre, a "Mood" dobrom raspoloženju... Tu smo dodali i "M Beauty" čaj za ljepotu i "Gin Tonic" za ljubitelje tog popularnog pića, ističe Martina.

Obitelji njezinih proizvoda uskoro se pridružuju posebna linija preparativne kozmetike.

- U komunikaciji s kolegicom iz Zagreba, formulatoricom i farmaceutkinjom, osmislila sam formulacije proizvoda za njegu lica i tijela koje ću naknadno moći prilagoditi individualnim potrebama klijenata i njihove kože. Rezultat je krema za ruke, maslac za tijelo protiv celulita, (uljni) serum za lice, krema za lice, gel za tuširanje i micelarna tekućina. Svi su proizvodi u potpunosti prilagođeni dermatitičnoj koži, jer se i moja vlastita potreba za time provlači cijeli život.

Martina primjećuje da se potrošači sve više educiraju o raznim proizvodima i njihovoj kvaliteti. Ono što je bitno, kaže, jest pratiti vlastiti organizam i istraživati tegobu s kojom se suočavamo, kako bi ju uz kombinaciju medikamentne i prirodne terapije, uspjeli suzbiti. 

- Najveću motivaciju crpim iz rezultata i pozitivnih iskustava klijenata s kojima radim. Nakon što završim fakultet, namjeravam održavati edukacije i radionice kako bi i ostali mladi mogli spoznati da im se možda nešto od toga sviđa, pa onda i sami krenuti tim životnim putem, zaključuje Martina.

Za svoj je rad Martina dobila i vrijedno priznanje Women in Adria kluba - prošlogodišnja je finalistica izbora za Najpoduzetnicu godine. Ovih se dana preselila u nove prostorije na Smiljevcu, gdje će osim usluge biorezonance, klijentima pružati usluge limfne drenaže.