Zadarski SDP izgubio je na Vrhovnom sudu i posljednju mogućnost da u svom vlasništvu zadrži zgradu „Komiteta" na Trgu pet bunara. Vrhovni sud potvrdio je ranije presude Trgovačkog suda te će objekt koji je preko 70 godina koristio Savez komunista Hrvatske i njegov slijednik SDP biti vraćen u vlasništvo države.
Predsjednik SDP-a Daniel Radeta kaže kako još uvijek nisu dobili nalog za iseljenje, a stranci je u cilju da ostane u prostoru.

- Nadamo se da se ova zgrada neće pokloniti nekome poput nekih drugih, kaže Radeta, aludirajući na darovanje Doma županije Zadarskoj nadbiskupiji.

- Znamo da postoji veliki interes investitora, a i nama je interes ostati u prostoru u kojemu su prepoznatljivi. Vidi se da je HDZ zagrizao da nas se iseli, vjerujem da će nam ipak država izaći ususret i ponuditi nam najam ili otkup stranačkih prostorija. Ne radi se o cijeloj zgradi, nego o prostoru na katu kojeg trenutačno koristimo, kaže Radeta.

Kotarskom komitetu saveza komunista Hrvatske je temeljem rješenja Narodnog odbora Općine Zadar 1961. godine nekretnina dodijeljena uz naknadu radi podizanja poslovne zgrade, s pravom da to svoje pravo upiše u zemljišne knjige. Nekretnina je uništena u potpunosti tijekom savezničkog bombardiranja Zadra u II. svjetskom ratu, dok je samo građevinsko zemljište u postupku nacionalizacije oduzeto prijašnjim vlasnicima, obitelji Peričić. Savez komunista je prilozima tada brojnih članova izgradio zgradu s tri etažne jedinice. Država ju je u procesu pretvorbe upisala u društveno vlasništvo, a odvjetnik Dan Marinović, koji je zastupao SDP, tvrdio je da je stranka bila vlasnik čak i u režimu društvenog vlasništva.

Ipak, kako je Zakonom o pretvorbi prava nad društvenim sredstvima bivših društveno političkih organizacija propisano da nekretnine u društvenom vlasništvu na kojima su bivše društveno političke organizacije imale pravo upravljanja, korištenja i raspolaganja postaju vlasništvo Republike Hrvatske, sve presude išle su u korist države.