Učenica Gimnazije Franje Petrića Stella Čolo osvojila je srebrnu medalju na 11. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, koja se u mađarskom gradu Eger održala od 6. do 12. travnja.

Na Olimpijadi su sudjelovale 222 natjecateljice iz ukupno 57 država. Ekipu Republike Hrvatske sačinjavale su Stella Čolo, učenica trećeg razreda Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, Petra Grubišić iz Šibenika, Barbara Kelava iz Varaždina i Lana Milani iz Rijeke. Voditelji ekipe bili su Ivan Novak i Katja Varjačić, studenti zagrebačkog PMF-a.

Stella je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem srebrne medalje, dok su Petra, Barbara i Lana dobile pohvalu, a do medalje im nije mnogo nedostajalo. Hrvatska je bila 15. u tzv. službenoj konkurenciji 31 europske države koje su se natjecale uživo i 26. u konkurenciji svih 57 ekipa, sudionica natjecanja. Ukupno, najbolji rezultat je ostvarila ekipa SAD-a, a najbolja europska ekipa je bila Rumunjska.

Nastup ekipe Republike Hrvatske organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, izbor i pripreme ekipe, kao i troškove puta ekipe financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a učenice su dobile "džeparac" i prikladne poklone Addiko bank.