Najava Marka Vučetića na lokalnom portalu kako će predložiti ukidanje prireza od 12 posto u Gradu Zadru naišla je na prvu prepreku odmah nakon objave teksta. Činjenicu da bi se Grad time ostavio bez dvadesetak milijuna prihoda, a da bi promjenu nabolje osjetili samo oni bolje plaćeni, komentirao je predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić.

- Ukidanje prireza stvara još veće nejednakosti među građanima. Onima najsiromašnijima ne donosi ništa, a najbogatijima daje dosta. Raslojavanje našeg društva traje već godinama i treba se zalagati za pravednu redistribuciju. Ne smijemo dopustiti da naše društvo povećava nejednakosti, već je treba smanjivati u svrhu postizanja cilja jednakosti šansi, komentirao je Zubčić na svom Facebook profilu.

Vučetić je bio kandidat SDP-a za gradonačelnika, te je preko njihove koalicijske liste ušao u Gradsko vijeće i postao predsjednik Gradskog vijeća. U kolovozu prošle godine ukidanje prireza najavili su Vučetić i predsjednik gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta, ali taj prijedlog nije naišao na odobravanje ostalih vijećnika „oporbe", koji čine većinu. Najugroženiji građani s primanjima manjim od 4.000 kuna ne plaćaju prirez, pa je jasno da ova mjera ne bi pomogla onima koji su najpotrebniji pomoći.