Iz Mjesnog odbora Crno objavili su fotografiju barikada koje su sinoć, nešto prije ponoći, osvanule na glavnoj cesti. Nepoznati počinitelj (ili više njih) na kolnik je postavio klupe s obližnjeg boćališta te kolica za kupovinu.

- Nažalost po našem mjestu se opet ponavljaju iste stvari oko devastacije i remećenje javnog reda i mira naših mještana. Ovakve stvari poput ove na slici se događaju uglavnom u kasnim večernjim satima. Molimo roditelje čija djeca su do kasnije vani da s istima popričaju i objasne im da ovo nije "fora" ni "zabavno". Jedino zajedno možemo riješiti ovakve situacije. Navedeni slučaj smo prijavili policiji, navodi se u objavi na službenoj Facebook stranici Mjesnog odbora Crno.

Predsjednik MO Crno Ivica Grgurović rekao nam je da su dosad zabilježili dva-tri slična slučaja te kako su predmeti uklonjeni s prometnice čim su uočeni.

- Cilj nam je obavijestiti građane kako bi preventivno djelovali i tako što prije riješili ovaj problem. Nema tu velike štete, ali brinemo se za ljude i gradsku imovinu. Vjerujemo da je riječ o dječjoj igri, ali nije na nama da istražujemo tko je to napravio, već da uputimo dobronamjerni apel javnosti kako se to više ne bi ponavljalo, istaknuo je Grgurović.

Istraga je na policiji koja je dojavu zaprimila jutros u 9 sati.

- Poduzimamo sve mjere iz svoje nadležnosti. Ukoliko se radi o maloljetnicama, molimo roditelje da razgovaraju s djecom i upozore ih, a isto tako, ovim putem apeliramo na sve da izbjegavaju ovakve radnje kako ne bi došlo do ugrožavanja prometa, što je teže kazneno djelo, ističu iz PU zadarske.