Predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković upozorio je gradske službe - Ured gradonačelnika, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo, te UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, na stanje gradilišta u ulici Poljana Požarišće te probijanje kanalizacije po navedenoj ulici i okolnim drvarnicama nakon svake jače kiše.

- Obraćam Vam se na poziv ogorčenih stanara ulice "Poljana Požarišće" kojima su ulica stanovanja i dvorište gotovo tri godine pretvoreni u gradilište zbog izgradnje budućeg hostela na mjestu nekadašnje trošne zgrade što ih onemogućava u svakodnevnom životu.

Svjesni smo otegotnih okolnosti zbog kojih su se radovi "razvukli" budući da se sama lokacija, očekivano, pokazala kao vrijedno arheološko nalazište, ali pozivamo službe Grada Zadra da zatraže od Investitora i izvođača radova hitno uređenje prostora oko gradilišta budući da radove ne smiju obavljati tokom sezone, a trenutno stanje na gradilištu je takvo da stanari nekih okolnih zgrada ne mogu pristupiti svojim ulazima te je zemlja, građevinski materijal i oprema po cijelom dvorištu.

Isto tako, prilikom izvođenja ovih radova došlo je do probijanja kanalizacijskih cijevi te u spomenutoj ulici otpadne vode poplavljuju drvarnice i samu ulicu "nakon svake kiše" što je problem koji treba hitno riješiti.

306

Podsjećamo, na ovo smo gradilište već i prilikom početka gradnje upozoravali službe Grada Zadra budući da su investitori tada bez valjanih dozvola srušili zid u dvorištu kako bi mogli pristupiti gradilištu s potrebnom mehanizacijom.

Gradonačelnik je nakon te prijave izdao dopuštenje za nastavak radova s uvjetom da se srušeni zid vrati u prvobitno stanje u roku od tri mjeseca ili će investitoru biti zabranjeno izdavanje dozvola za daljnje radove na području grada. Prošle su tri godine od tada, a stanje je nepromijenjeno, ističe Brajković u dopisu.