Otišla je jedna od posljednjih doajenki novinarstva u Zadru - Elza Radulić Toman.

Preminula je jučer u zadarskoj bolnici, ne dočekavši 77. godinu u kolovozu kojeg je dok je bila aktivna novinarka provodila na svom Rivnju. Otok za kojeg se borila pišući ustrajno o temi mora, otoka, Jadrolinije i svim životnim temama koje je obrađivala kao dopisnica Večernjeg lista, a poslije dugogodišnja šefica. I mnogi će je pamtiti kao svoju prvu, mnogima i jedinu šeficu. Elza je počela s novinarstvom u Radio Zadru.

Bila je novinarka u vremenu kada su se u Zadru znali i poštovali novinari, a dopisništvo Večernjeg lista bilo je utjecajno. Osobito tijekom Domovinskog rata na počecima kojeg je Elza iskazala vještine snalaženja u nemogućim uvjetima izvještavanja iz skloništa, u gradu bez struje i vode. Apsolutno je imala status ratne izvjestiteljice i nije nikada bila umorna od svog posla kojeg je savjesno obavljala.

Ta energija držala ju je i nakon umirovljenja u matičnoj kući u kojoj je nažalost kao u mnogim medijima došlo do promjena. Elza je pisala i za Zadarski list ali i za portal e-Zadar, prilagođavajući se novim vremenima u kojima je ostala aktivna i u druženjima s pridošlim generacijama novinara. Ono u čemu je ostala „nepopravljiva" i dosljedna bili su pravopis i ispravan jezik u pisanim novinarskim tekstovima.

Elza Radulić Toman završila je svoj bogati profesionalni život prije nego ju je bolest odvojila od stvarnog u kojem je znala uživati ali i drugima to priuštiti.

Preminula je u zadarskoj bolnici, a bit će pokopana u srijedu na groblju Belafuže, u 14 sati.
Nasreću, u Zadru ima još novinara koji su je poznavali, radili s njom i koji će je pamtiti iako je korona prekinula tradiciju novinarskih novogodišnjih večera koje je upravo Elza održavala.

Danas se od nje oproštaju po društvenim mrežama.

Zbogom Ti Elza!