Stranke u postupku, kao i šira javnost, još će se načekati za pravosudni epilog medijski eksponiranog slučaja u kojem glavnu ulogu ima gradski službenik Mario Živković.

Živković je prošlog ljeta uhićen i suspendiran zbog sumnje da je prijetio novinaru Frani Šariću i voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. Na sudu se izjasnio da se ne smatra krivim, dok su Šarić i Medić ostali pri svojim iskazima.

- Sljedeća rasprava u postupku koji se vodi protiv Maria Živkovića je zakazana za 5. srpnja 2022. u 13,30 sati kad je predviđen nastavak saslušanja svjedoka, rekao nam je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica. Kako doznajemo, ostalo je još troje svjedoka koji će svjedočiti pred sutkinjom Mitrom Meštrović. 

Podsjetimo, Živković je uhićen 10. srpnja zbog objave na društvenim mrežama koja je bila upućena voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. U objavi je izražavao nezadovoljstvo promoviranjem cijepljenja protiv koronavirusa. Smatra se da je iz istog razloga svega dva dana prišao zadarskom novinaru. U istražnom zatvoru Živković je proveo gotovo dva mjeseca, zbog čega se stvorila inicijativa "Sloboda za Chmura".