Rekonstrukcija Ulice Franje Tuđmana ušla je u novu fazu - bageri su preuzeli kontrolu nad raskrižjem s Ulicom bana Josipa Jelačića te je jedini preostao smjer koji iz pravca Vruljice vodi prema Poluotoku. Velika kolona automobila koja se s inače s Tuđmanove ulice spušta prema gradu tako je postala još veća, dok se iz pravca RBA banke ne može ravno prema Voštarnici, već lijevo prema Maloj pošti.

Riječ je o završnoj etapi projekta uređenja Ulice Franje Tuđmana, vrijednog 35 milijuna kuna, koji bi trebao završiti do lipnja, odnosno prije početka turističke sezone.

Na posljednjoj dionici između nekadašnjeg Mesoprometa i hotela Iž i do sada se intenzivno radilo, ali je ostavljena jedna traka kako bi se moglo prometovati prema jugu. Sada je ta blagodat ukinuta, kao i skretanje u svim smjerovima kroz ovo raskrižje.

Vozači, pješaci i biciklisti već su počeli koristiti blagodati uređenog križanja uz City Galleriju. Novim prometnim rješenjem iz pravca Relje, odnosno garaže Trgovačkog centra, može se otići ravno u Put Stanova ili lijevo Ulicom Franje Tuđmana, kad ne bi završavala već kod Chipoteke. Trebat će neko vrijeme i da pješaci prihvate novu stvarnost, jer većina i dalje prelazi cestu ne obazirući se je li na semaforu crveno ili zeleno svjetlo.