Predsjednik Zoran Milanović komentirao je nakon svečane sjednice Zadarske županije aktualnosti vezano uz peticiju generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Rekao je kako bi volio da te inicijative nije bilo jer mu komplicira život, ali kad je već do nje došlo ne može bježati od nje. Pomalo je iznenađen jer je bio kod generala Ante Gotovine prije dva tjedna, koji mu nije navijestio što se sprema.

- Tu neće biti nikakvog presedana, kako neki najavljuju, nego samo odluka sukladna Ustavu i zakonu. Presedan je da zemlju vodi ovoliko korumpirana i rastočena vlada. Prvo rekonstrukcija vlade, onda ćemo pričati o ovome, rekao je Milanović.

Podjsetio je kako je Franjo Tuđman rekao da ne bi bilo ni njega ni HDZ-a da nije bilo Josipa Perkovića.

- Ja bih mu najradije dao još 30 godina zatvora zbog zasluge za osnivanje HDZ-a. UDBA mi je mrska tema, ali HDZ je zalijepljen na UDBU kao žvakaća guma na trotoaru na glavnom kolodvoru u Zagrebu usred ljeta, nema tog miniwasha koji ju može skinuti. Nije Rojsov ćaća bio rezervni major Kosa i Udbe i surađivao s Perkovićem 80-ih godina i bio doušnik na televiziji nakon pada Hrvatskog proljeća. Moj nije, nije ni Rojsov, nije ni Gotovinin, aludirao je Milanović na svog političkog protivnika, ali i generale koji su redom bili u HDZ-u, čak i Gotovina.

- Međutim, isto tako je činjenica da je dao nekakav doprinos u ratu, da ih je Hrvatska pravosudna mafija prvo spičila u stranu državu umjesto da im se sudi ovdje, a sad ih pokušava uništiti u zatvoru.