Projekt KVARTipo stigao je do Mjesnog odbora Maslina, dijela grada uz Ulicu Benka Benkovića i Put Bokanjca, kojega čine gradski kvartovi Melada i Špada. Za ovaj mjesni odbor Grad Zadar pripremio je čak 230.000 kuna, a za manje komunalne intervencije pristigao je 21 prijedlog.

Najviše prijedloga odnosi se na loše stanje oko Osnovne škole Bartula Kašića. Na sjevernom dijelu kod Birbirskog prolaza škola graniči s neobrađenim nepristupačnim prostorom, a kako se radi o ulazu kojega djeca koriste kada se to naloži zbog pandemijskih okolnosti trebalo bi ga urediti i osvijetliti. Jedan građanin navodi kako se u drači kod škole legu zmije i štakori, što bi se moglo riješiti s dva sada rada malog bagera.

Problematičan je i makadamski dio Ulice Otočkog bataljuna koja prolazi iza Tehničke škole. Svakog dana ulicom prolaze brojni učenici prema Lidlu, vrtićka djeca iz Ribice te brojni drugi prolaznici, ali i automobili koji skreću iz te ulice prema ulici Ive Senjanina. U ovakvom stanju je neprimjerena za jedan grad te se traži asfaltiranje i uređenje pješačke staze. U Ulici Ive Senjanina je i park sa slomljenim toboganom za djecu, pa se predlaže njegova zamjena i postavljanje dviju klupa. Veliki park/šuma između zgrada u ulicama Benka Benkovića i Franje Petrića idealan je za postavljanje vanjske teretane po uzoru na Višnjik i Vruljicu.

Stanari se žale na kronični nedostatak parkinga na Meladi te predlažu uređenje nekoliko gradskih parcela za parkiranje automobila. Jedan od podnositelja prijedloga traži otvaranje koridora između Bribirskog prilaza i Ulice Hanibala Lucića koji je izgrađen 1985. godine.

Za kraj, originalan prijedlog stanara iz kompleksa zgrada Sigme matice. Predlaže se imenovanje ulice koja se nadovezuje na ulicu Nikole Tesle te vodi prema vrtiću (Pčelica, Latica), a ime koje bi sačuvalo sjećanje na nekadašnji tvornički splet koji su činile tvornice SAS i Bagat je - Radnička ulica.