Mogućnost da zadarska djeca koja nastupaju za Sonik Puntamiku ne nastupe na poluzavršnici juniorskog prvenstva zbog financijskih problema komentirao je gradski vijećnik SDP-a Nino Mrčela. Suradnjom HKS-a s pojedincima koji su se angažirali nakon medijske objave juniori ipak putuju na turnir, no uzroci ovih problema pokazatelj su stanja u zadarskom sportu.

- Nedavno su zbog neisplata plaće igrači seniorske momčadi stupili u štrajk, klub se nalazi na dnu prvoligaške tablice, a za ovaj klub se izdvaja 840.000 kuna iz gradskog proračuna, bez ikakve kontrole. I dok prva momčad ima niz problema, juniori su ostvarili senzacionalni uspjeh plasmanom na poluzavršnicu Juniorskog prvenstva Hrvatske. Međutim danas stiže hladni tuš. Zbog financijskih problema klub odustaje od nastupa, a riječ je o neznatnom trošku od 10-ak tisuća kuna. Ne mogu ni zamisliti razočaranje tih mladića kojima su zbog netransparentnih poteza uprave oduzeti dječački snovi.

Upravo zbog ovakvog trošenja proračunskog novca, a zbog kojeg ispaštaju uvijek oni najslabiji, klub vijećnika SDP-a i dalje će inzistirati na ukidanju prireza te uvođenju aplikacije za transparentan proračun u sva trgovačka društva i sportske kolektive u vlasništvu Grada. Dokle god nemamo jasan uvid na što se troši novac iz proračuna, do tada nema smisla isti i puniti.

Vladajućem HDZ-u puna su usta djece i razvoja u svakoj medijskoj predstavi, a stvarnost je toliko okrutna da djeca nemaju ni za odlazak na košarkašku utakmicu zbog neodgovornih pojedinaca iz HDZ-a. Mirka Jošića, koji je zbog stranačkih interesa upropastio klub, dječji pogon, ali i dvoranu Jazine koja mu je dana na upravljanje pozivam na momentalnu ostavku. Niti jedan bager ni građevinski stroj nije spreman napraviti štete u toj dvorani, koliko su napravili odgovorni članovi HDZ-a, kaže u priopćenju Nino Mrčela.