Na novinarsko pitanje zbog čega je ostao neuređen pojas između tzv. zelenog pojasa Lidla i nogostupa u vlasništvu Grada Zadra, brzinom munje stigao je odgovor pročelnika za komunalne poslove, Robertina Dujele.

„Iako ista čestica nije u vlasništvu grada Zadra, obveza je samog vlasnika održavati je u urednom stanju, stoga će i taj dio bilo sukladno Odluci o komunalnom redu ili Zakonu o gospodarenju otpadom biti riješen. Uz to dio ostataka građevinskog materijala na lokaciji ugovoreni izvođač ima obvezu zbrinuti....

... nadohrana zemljom dijela čestice koja je u vlasništvu grada Zadra odradit će se po stabilizaciji vremenskih prilika."

Tako je napisao resorni pročelnik, a da javnosti nije objasnio pojavu „ničije zemlje" uz Murvičku ulicu koja ne izgleda nimalo reprezentativno s obzirom na novi trgovački centar i nogostup kojeg su iz Grada različito uređivali. Jedan dio je asfaltiran s osam stabala, drugi je s betonskim pločama i dva posađena stabla.

Između je neuređena površina na kojoj su ostale instalacije i šahtovi, za koju se ispostavilo da je u vlasništvu Lidla, a ne Grada Zadra. Nakon što su jedni i drugi obavili svoj dio posla, taj dio je ostao "šaka u oči" koju treba riješiti.

Pročelnik Dujela dao je odgovor u stilu proročice iz Delfa: može se to urediti prema Komunalnom redu, a može prema Zakonu o zbrinjavanju otpada.

A gdje je Urbanistički plan uređenja, građevinska i na kraju uporabna dozvola koju je investitor dobio jer je sve napravio prema prethodnim dokumentima koje je izdavao Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje. Ispostavilo se da nije.

Čudno je kako komunalni redari neće „postupati", na što se najčešće u odgovorima poziva pročelnik Dujela, a koji su interesu „zadovoljstva građana" te narediti vlasnicima da urede taj pojas.

S ovakvim komunalnim uređenjem tog dijela Murvičke i u nastavku Ulice 7. Domobranske pukovnije, građani baš i nisu zadovoljni.