Zadar će ovog ljeta dobiti još jedan Sunset festival. Bit će to prvi Sunset Sports Media festival koji će se održati od 9. do 11. lipnja.

- Radi se o projektu koji postavlja nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije i poslovni je događaj koji okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta. U programu festivala sudjelovat će neke od najvećih svjetskih sportskih legendi, sportski manageri i rukovoditelji, stručnjaci iz medija, PR-a i marketinga svih zemalja regije i svijeta, navodi se u PR objavi.

Što će to biti, otkrit će na konferenciji za novinare u četvrtak jedan od poznatih suorganizatora  Weekend Media festivala u Rovinju, Boris Kovaček, suvlasnik zagrebačke agencije Pepermint agencija, uz Maria Paleku, direktora TZ Grada Zadra i Branka Dukića, predsjednika Vijeća TZ i gradonačelnika.

Paleka je ovaj festival dogovorio u Rovinju i dobio je punu podršku vladajuće stranke u Zadru da se pozicionira na karti prepoznatljivih događaja, odnosno da preseli Rovinj u grad poznat po zalasku sunca  i istoimenoj instalaciji. Svima je najavljeno sudjelovanje Petea Radovicha, višestrukog nositelja sportskog Emmya koji je već godinama zvijezda Rovinja. Prije šest godina Radovich je bio i glavni gost gost marketinškog skupa kojeg je organizirala Županijska TZ u Arsenalu.

SUNSET Sports Media Festival osnažuje dva područja u kojima je Hrvatska najbolja i po kojima je prepoznatljiva - sport i turizam,  poruka je iz PR objave i poziva na konferenciju za novinare koja će se u četvrtak održati u Kneževoj palači.