Vraćaju se Eko-dani Prirodoslovno-grafičke škole, tradicionalna manifestacija čije je održavanje u zadnje dvije godine spriječila pandemija. Glavni dio programa organizirat će se u petak, 29. travnja u Perivoju Vladimira Nazora a tema je „Park - zeleno srce grada".

U petak će program započeti u 10 sati i trajat će do 13 sati. Program će se odvijati na zapadnom dijelu Perivoja (kod bunara).

- Budući da se u tom dijelu perivoja nikad ništa ne događa, mi ga želimo, na neki način, malo oživjeti. Na tom dijelu bit će postavljeno nekoliko štandova i razglas s glazbom i sl. No, to ne znači da će ostali dijelovi Perivoja biti zanemareni, kaže ravnateljica škole Anamarija Ivković.

Sve će započeti sadnjom stabla u Perivoju Vladimira Nazora u 10 sati (lokaciju će odabrati "Nasadi", koji će ujedno i donirati sadnicu) uz prigodan program. Nakon toga slijedi program u kojem će učenici pokazati svoje radove - jedan dio radova bit će napravljen u obliku radionica, a drugi će predstaviti rezultate svojih istraživanja tijekom školske godine vezanih za temu Eko dana "Park - zeleno srce grada". Radionice će se organizirati za polaznike dječjih vrtića te učenika zadarskih osnovnih škola, ali i odrasle osobe koji budu pokazali interes. Četiri dječja vrtića će održati radionice koje su tokom godine radili u sklopu školskog projekta raSTEMo u znanosti.

U programu će bit organizirane i zabavne igre, predstava i koncert školskog benda PGŠ i Gimnazije Vladimira Nazora „Treći kat". U prostoru bunara u 11.30 sati organizirat će i okrugli stol na temu "Urbano šumarstvo i gradske zelene površine". Na okrugli stol pozvani su predstavnici gradske uprave zaduženi za gradske zelene površine, predstavnici "Nasada", "Natura Jadere" i urbanist. Moderatorica okruglog stola bit će novinarka Ana Marušić