Umjesto danas ponude za dovršetak zgrade Dnevne bolnice otvarat će se 6. svibnja.

Razlog produljenja roka javnog natječaja Opće bolnice Zadar su zahtjevi zainteresiranih izvođača za pojašnjenjima i izmjenama dokumentacije u dijelu koji se odnosi na kamenoklesarske radove, odnosno količinu i vrstu materijala.

Ovo je drugi pokušaj potrage za novim izvođačem nakon što su gradilište prošle godine napustili izvođači iz slovenske tvrtke Solida s kojima je zbog neispunjavanja obveza raskinut ugovor.

Podsjetimo, u ožujku su otvorene dvije ponude koje su za 4 i 12 milijuna kuna bile više od procijenjene vrijednosti radova koja je iznosila 20,9 milijuna kuna. Sada je ona podignuta na 22 milijuna kuna. Osim procjene vrijednosti u novom je natječaju promijenjen i rok dovršetka zgrade Dnevne bolnice. Tako će umjesto pola godine radovi trajati 240 kalendarskih dana.

Radovi se provode u sklopu 50 milijuna kuna teškog EU projekta izgradnje i opremanja dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Ugovor o financiranju projekta produžen je do kraja 2023. godine.