Nakon dvije godine Međunarodni susret penjača u Nacionalnom parku Paklenica se vraća u tradicionalnom terminu, za prvosvibanjski vikend. Ovogodišnji, 22. MSPP počinje u petak 29. travnja Paklenica Film Festivalom od 21:00 sat u dvorani uz Upravu Nacionalnog parka Paklenica, na kojem će se prikazivati kratki amaterski filmovi penjačke tematike.

U subotu, 30. travnja, iskusne penjače očekuje „Big Wall Speed Climbing", jedinstveno natjecanje u brzinskom penjanju, organizira se u ženskoj, muškoj i mješovitoj kategoriji. Isti dan se održava i penjački maraton „Paklenica - from dawn to dusk", kada će dvočlane penjačke naveze (muške, ženske i mješovite) od 07:00 do 19:00 h nastojati savladati što veći broj smjerova odnosno osvojiti što više bodova na pakleničkim stijenama. Na ova dva natjecanja je prijavljeno 60-ak penjača (30-ak penjačkih naveza).

Zabavni dio programa s proglašenjem pobjednika i koncertom grupe Cota G4 planiran je za subotu u 21:30 sati, na Trgu Bikarija u Starigradu - Paklenici.

U nedjelju, 1. svibnja, se održava "Kids Speed" - top rope natjecanja za djecu u dobi do 14 godina.

Kroz program „Probajte penjati s nama!" u nedjelju od 10.00 do 12:00 sati će se u penjanju moći okušati i posjetitelji koji nikad ranije nisu imali priliku probati penjati.
Glavni sponzor eventa, tvrtka C.A.M.P. iz Italije će u subotu i nedjelju penjačima u kanjonu Velike Paklenice osigurati mogućnost besplatnog testiranja penjačke opreme.