I dok je Ante Ćurković od srpnja 2020. vršitelj dužnosti pročelnika, a gradonačelnik Branko Dukić nikako da raspiše natječaj za mjesto pročelnika Upravnog odjela za EU fondove, u tom se Odjelu koji radi punom parom, kadrovi "ažuriraju". Među 10 zaposlenih, u potkrovlju gradske vijećnice, troje ih je zaposleno na EU projektima iz kojih se financiraju njihove plaće.

Tako će biti i s osobama koje će biti primljene na dva mjesta Savjetnik za provedbu ITU mehanizma i to na određeno, do kraja 2023. godine. Njihove plaće također će biti financirane iz ITU tehničke pomoći, pojasnio je v.d. pročelnik Ćurković. On nas je iznenadio informacijom da se svi oni, njih 10-ero, za svoj rad  ne plaćaju iz Proračuna već iz ITU mehanizma.

Postojeći ITU programa s 31.prosincem 2023.godine tijekom kojih je preko tog Odjela za EU fondove ishođeno 178 nepovratnih milijuna kuna za projekte čija je ukupna vrijednost 220 milijuna kuna. - Još imamo jako puno posla na sređivanju postojećeg i pripremi novog ITU-a, kazao nam je Ćurković.
Na prošlom natječaju kada je tražio suradnike, nije bilo velikog odaziva kandidata - to bi trebali biti ljudi s drugačijim kvalifikacijama i pristupom radnom mjestu na kojem gotovo da nema birokratskog radnog vremena.

Za aktualni natječaj traži se magistar društvenih, humanističkih, tehničkih ili prirodnih znanosti s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, od čega 1 godina na poslovima pripreme i provedbe projekata za EU fondove.
Nuno je napredno poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru a prijave su do 5. svibnja.