Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 24.godišnjeg mladića zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

- Okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je 13. studenog 2021. oko 2:30 sati u neposrednoj blizini studentskog doma u Zadru; tijekom neformalne studentske zabave, a nakon što je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između njega i njegove grupe prijatelja s drugom grupom mladića koji su tamo bili, u jednom trenutku izvadio preklopni nož i u namjeri da usmrti 22-godišnjaka iz druge skupine, zadao mu ubod u predjelu glave te nanio tešku tjelesnu ozljedu. Do smrtnog ishoda oštećenog mladića nije došlo zahvaljujući pruženoj pravovremenoj liječničkoj pomoći, priopćio je zadarski DORH.

Incident se dogodio u studenom prošle godine, a otac mladića tada je sumnjao u to da se cijeli slučaj pokušava zataškati, Samo mjesec dana nakon toga srušena je kultna studentska pozornica na Novom kampusu jer je na tom jestu "zabilježeno više remećenja javnog reda i mira, onečišćenje okoliša kao i druge materijalne štete". 

Ipak, navedenu tvrdnju koju smo zaprimili od strane Sveučilišta opovrgnula je policija koja nije imala zabilježenih incidenata - osim ovog, jedinog izuzetka.