Povjerenstvo za odabir ponuda predložilo je danas gradonačelniku Branku Dukiću da za posao sanacije gata u Foši odabere najjeftiniju ponudu tvrtke Akropolis iz Splita. Procijenjena vrijednost radova bila je 2,1 milijuna kuna bez PDV-a, a Splićani su dali ponudu od 1,65 milijuna, što je čak i s PDV-om manje od od procjene.

Ponuda zadarske tvrtke Sub mission nije razmatrana jer je cijenom iskočila izvan zadanih okvira, dok je druga važeća ponuda, tvrtke Contractor iz Kaštel Starog, bila tek nekoliko tisuća kuna manja od procjene. Osim toga, Akropolis je dao jamstvo od 5 godina, a Kaštelani od tri godine, pa su i po tom dodatnom kriteriju bili uspješniji.

Po projektnoj dokumentaciji koju je izradila splitska tvrtka Obala, sanirat će se obala između restorana Foša na sjeveru i čela gata na južnom kraju, sveukupno dužine oko 120 metara. Zid je građen pred početak Drugog svjetskog rata, za vrijeme talijanske vladavine te je već za njegova trajanja pretrpio značajna oštećenja.

Rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, no ne očekuje se da će to biti prije kraja turističke sezone.