Jučerašnji obilazak gradilišta buduće poslovne zone Crno, na koje su gradske vlasti zvale novinare, mogao bi se nazvati - To su oni.

Nakon što se Zadranima skoro 20 godina s političkih pozornica HDZ-a, od gradonačelnika Kolege, preko Vrančića i Kalmete, najavljuje poslovna zona Crno s najvećim potencijalom u Hrvatskoj, pa se čak objavljivao i popis investitora, tek uz pomoć EU milijuna počela je gradnja dijela infrastrukture.

- Okupili smo se ovdje da pogledamo što je budućnost grada Zadra jer ovo smatram jednim od mojih najbitnijih projekata u ovom mandatu, izjavio je gradonačelnik Branko Dukić koji se do sada hvalio aglomeracijom kao kapitalnim projektom prvog mandata.

Državni tajnik Šime Erlić podsjetio je kako je to „dugogodišnji vizionarski projekt koji je obilježio posljednje desetljeće u razvoju projekta"
On je napravio korak više pa je poručio kako su građani Zadra svjedoci kako upravo oni stavljaju „zonu Crno u funkciju".

Malo realniji je bio njegov nasljednik na mjestu v.d. pročelnika za EU fondove, Ante Ćurković, najavljujući kako će se osigurati financiranje i ostalih faza gradnje zone. Prva  bi se trebala završiti do kraja godine, samim time što radi Strabag.

Godine lete i Crno i daleko je još ono pitanje iz poznatog epa: što se ono bijeli...