Služba kriminalističke policije PU zadarske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Slovencom koji stoji iza neviđene drame koja se odvijala u luci Gaženica.

Sada ga se tereti za više kaznenih djela među kojima je i pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika. Uz to 44-godišnjak je zaradio prijave za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te prisilu prema službenoj osobi, odnosno jednoj policijskoj službenici. U ponoć je predan pritvorskom nadzorniku, a jutros su iz PU zadarske uputili priopćenje o rezultatima krim obrade:

- Naime, sumnjiči ga se da je u vremenu od 28. travnja od 22.45 sati do 29. travnja u 06.30 sati u Luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru iz vatrenog oružja ispalio više hitaca kojom prilikom je oštetio vanjski inventar trgovačkog društva, a u jednom trenutku oružje je uperio u pravcu policijske službenice Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar koja je vršila obilazak vanjskog dijela putničkog terminala, nakon čega je tijekom pregovora da se preda i odloži oružje u nekoliko navrata ispalio još hitaca u pravcu policijskih službenika od kojih je jedan hitac ispalio prema policijskom službeniku koji je tom prilikom lakše ozlijeđen, navodi se u priopćenju iz PU zadarske.

Nakon što je osumnjičenik savladan pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno kako nema ozljede, za razliku od policajca koji je lakše ozlijeđen. Slučaj je sada u rukama nadležnog državnog odvjetništva.