Zbog održavanja biciklističke utrke 61. VN 1. Svibnja u NEDJELJU 01.05. 2022. za sav promet od 13,00h do 16,00h biti će zatvorena županijska cesta Ž 6262-Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na alternativni pravac preko Crnog.

Također će za sav promet od 13 do 16 sati biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci, obavijest je Biciklistički klub Zadar.

Oni su kao organizatori najavili utrku:

U nedjelju 01.05. održava se šezdesetprva po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja", biciklistička utrka koja se vozi i u spomen na Damira Zdrilića, zadarskog cestovnog biciklistu koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 10 kategorija.

U 13 sati je zakazan start najmlađe 4 kategorije koje će odvoziti 7 malih krugova dok će se ostalih 6 kategorija od 14 sati nadmetati na dužini od 52km i također sedam puta prolaziti kroz startno-ciljni prostor na velikom krugu.

U Zadar po prijavama dolazi pedeset biciklista iz 10 hrvatskih i jednog slovenskog kluba što će i ove godine utrku učiniti neizvjesnom i zanimljivom.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika je zakazano između 16,30 i 17sati u atriju hotela „PORTO" (Nikole Jurišića 2).