U Zadru i Turističkom naselju Zaton od petka do danas boravi oko 3.000 pasa i njihovih vlasnika iz čak 26 europskih zemalja. Svoje retrivere, terijere, ovčare, ridžbeke, dalmatince, bradate kolije, japanske špiceve, akite, patuljaste pinčeve, šnaucere, mastife, malamute, jazavčare, tornjake i sve moguće registrirane pasmine na CACIB Zadar 2022. doveli su vlasnici iz Hrvatske, Španjolske, Češke, Italije, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Danske, Švicarske, Ukrajine, Švedske, Belgije, Poljske, Mađarske... Bilo bi iz zasigurno i više da zbog aktualne situacije nisu izostali inače u solidnom broju zastupljeni Rusi.

- Organizacija dolaska i sama izložba protječu besprijekorno, vlasnici pasa su oduševljeni, a i mi onime što svake godine imamo prilike vidjeti u Zadru. Mnogi su do nas putovali iz daleka, neki i više od tisuću kilometara, pa nam je svima cilj da se naši gosti osjećaju kao u svojoj kući, kaže Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza i osoba najzaslužnija za održavanje CACIB-a.

Ovakvo okupljanje velika je stvar i za Turisthotelovo Turističko naselje Zaton, koje bilježi izvrsnu popunjenost i prije same sezone.

U sklopu događanja održane su dvije specijalne izložbe, rodezijskih ridžbeka i dalmatinaca, na njima oko 45 pasa. Svakog dana međunarodni suci pse su ocjenjivali po satnicama od ranog jutra, uz izbor najljepših pasa od 15 do 17 sati. Danas je završni dan, a to znači da će se nakon ovog izbora iza 17 sati održati i Supreme Best in show u četiri kategorije: Supreme Junior Handling, Supreme Baby / Puppy, Supreme Junior Best in Show te Supreme Best in Show. Ako želite vidjeti najljepše europske pse ove godine, prava je prilika da to napravite ovog poslijepodneva u Zatonu. Za ulazak automobilom u naselje potrebno je platiti dnevnu ulaznicu od 100 kuna.