U Osnovnoj školi Zadarski otoci održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2022.". 

Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. U Zadru natjecanje provodi Autoklub Zadar, u suradnji s Policijskom upravom Zadar, te školom domaćinom, OŠ Zadarski otoci.

Natjecanje „Sigurno u prometu" provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju). 

Pobjednici koji predstavljaju ekipu Zadarske županije na državnom natjecanju koje će se održati u svibnju u Rovinju su Marija Ćurko, Šime Ivković, Ema Jokić i Karlo Lončar!

Najbolje škole po ekipnom rezultatu su OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Sveti Filip i Jakov, OŠ Jurja Barakovića Ražanac te OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje.

- Čestitamo i zahvaljujemo se svim sudionicima i njihovim vrijednim mentoricama! Također, želimo zahvaliti PU Zadarskoj na sudjelovanju i vrijednim poklonima koji su dodijeljeni pobjednicima te školi domaćinu, OŠ Zadarski otoci. Druženje nastavljamo na Državnom natjecanju, a nadamo se i na Europskom, poručili su iz Autokluba Zadar.