Umjesto pozornice iz vremena JNA koja je prema opravdanju sa Sveučilišta za njeno rušenje, "funkcionirala kao okupljalište mlađih osoba koje su ga koristile za neprimjerene radnje u noćnim satima", uređuje se novi dnevni boravak studenata i učenika.

Proizlazi to iz odgovora na novinarski upit kojeg smo dobili iz uprave Sveučilišta u Zadru.

"Riječ je o manjem zahvatu s ciljem hortikulturnog uređenja i postavljanja klupa. Radovi se izvode na temelju projekta koji su priredili stručnjaci Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Prethodno su Nasadi obavili sanitarnu sječa suhih grana u krošnjama obližnjih stabala, a sada će se urediti povišeni vrt s mediteranskim aromatskim biljem i nekoliko stablašica pa se nadamo da će studenti i učenici obližnjih škola dobiti novi dnevni boravak na otvorenom.

Te aktivnosti nastavak su hortikulturnog uređenja u sklopu kojega smo već u kompleksu Novog kampusa posadili 90-ak novih stabala čime ekološki oplemenjujemo taj kompleks", informacija je sa Sveučilišta koje uređuje, sudeći prema fotografiji od prošlog tjedna, i nastavak novog režima prometovanja i parkiranja unutar kampusa...