Velik interes građevinara zabilježen je na javnom natječaju za dovršetak poslovne zgrade Elektre Zadar - Vidikovac, koja već gotovo tri godine izgleda kao zgrada duhova.

Najnižu ponudu u iznosu od 22,1 milijuna kuna dostavio je Elektrocentar Petek, slijede Constructa Terra (22,8 milijuna kuna), A3 (22,9 milijuna kuna), Petrim (25,3 milijuna kuna), Lavčević (26,3 milijuna kuna), dok je najvišu ponudu u iznosu od 26,9 milijuna kuna dostavio Krekić Avangard.

Sve firme, osim Lavčevića. konkurirale su i na prošlogodišnjem natječaju. Njihove ponude tada su bile niže, kao i sama vrijednost radova koja je iznosila 20 milijuna kuna. No HEP je odbio sve ponude i poništio natječaj da bi ove godine izašao s novim na kojem je, s obzirom na
promjene na tržištu, procjena radova viša za tri milijuna kuna.

Izabrani izvođač imat će rok od čak tri godine za dovršetak svih vanjskih čeličnih konstrukcija i unutarnjih zahvata. Podsjetimo, izgradnja poslovnog kompleksa Vidikovac u zastoju je od ljeta 2019. godine kada je tvrtka Titan Constructa, ugovorena za 15 milijuna kuna, upala u financijske probleme i napustila gradilište uz Ulicu Hrvatskog sabora. Prema ranijim informacijama iz HEP-a, u zgradu na Vidikovcu nije predviđeno preseljenje upravne zgrade, odnosno kompletne Elektre Zadar, već samo popratnih sadržaja.