Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 125 represivnih mjera.

U petak, 29. travnja u 17.55 sati u Rtini, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 36-godišnju vozačicu koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, pod vidim utjecajem alkohola. 

Vozačica je odbila test na alkohol i droge te se pokušala udaljiti s mjesta događaja, pri tom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile dovedena u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prepraćena je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istog dana u 23:30 sati na kolniku Ulice Matije Gupca u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, uočili su zaustavljeno vozilo Audi zadarskih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem se za upravljačem nalazio 44-godišnji vozač, državljanina Italije.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola, kod vozača je utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg, nakon čega je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda alkotestirana su 164 vozača, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola, 25 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, dok njih 55 nije poštivalo prometni znak. Iz prometa je isključeno 13 vozača i dva vozila. U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.