Nakon sedam mjeseci rada u četvrtak 5. svibnja, u II Palače - polivalentnoj dvorani Providurove palače, Turistička zajednica Grada Zadra predstavlja novi destinacijski video „Meet. Feel. Explore. Zadar", autora Igora Goića.

Upoznaj. Osjeti. Istraži. moto je pod kojim se nastavlja promovirati Zadar kao grad koji treba posjetiti i doživjeti, a u središtu ovog filma je emocija koju grad pruža onima koji dođu u njega. Priča prati Jacka (Dejan Marcikić) koji svojoj partnerici Jill (Nevena Dujmović Prižmić) opisuje najljepši san koji je usnio.

- Igor je cijeloga sebe unio u projekt, kao i svi drugi koji su sudjelovali u stvaranju filma, i zbog toga je film drugačiji od drugih. U njemu je na jedan kreativan način prikazano sve čime se Zadar ponosi, Poluotok, grad u cijelosti, otoci, muzeji, ali i običaji, gastronomija, ljudi koji ovdje žive... Film će zajedno s kraćim varijantama biti dostupan našim hotelijerima, iznajmljivačima, agencijama, koji će kroz svoje kanale moći promovirati destinaciju Zadar, kaže direktor TZ Zadar Mario Paleka.

Iz Turističke zajednice ističu kako su i u ranijim godinama bili vrlo aktivni u snimanju videa. Sam Goić snimio je vinjete Discover Zadar i Feel Zadar, a zapaženi serijal od pet jednominutnih filmova, koji prikazuju gastronomiju, kulturu, avanturizam, zalazak Sunca i Maraschino, snimila je Andreja Buča. Kako navode u priopćenju za javnost, tu su i stotine „dnevnih", kraćih filmova objavljenih na YouTube kanalu TZG Zadra. Ovog puta Goić se poželio odmaknuti od standardne forme i snimiti nešto što će svojim konceptom, radnjom, pa i nešto dužim trajanjem, podsjećati na film.

- U prva dva filma obradili smo kulturnu baštinu i život, a ovog puta htjeli smo dati jedan sveobuhvatniji pogled na Zadar. Glavni junak prolazi kroz različite arhetipske situacije poznate iz filmova o Indiana Jonesu, Jamesu Bondu, Da Vincijevu kodu, dok je Zadar u pozadini prikazan kao mjesto bogate baštine, prirodnih ljepota, gastronomije, avanturizma. To su dani i dani neprestanog rada, ne bismo izdržali da nas svih nije pokretala ljubav prema gradu i ovome što radimo, kaže Goić.

Naslovne uloge tumače Dejan Marcikić i Nevena Dujmović Prižmić. Tu su i zanimljivi naturščici, Zadranima dobro poznati ugostitelj Erik Pavin u ulozi kuhara, Hrvoje Dukić kao gost restorana te dvije dame, Gabriela Marin i Tea Šegić. Goić posebno ističe originalni soundtrack vodičkog glazbenika Tome Cukrova, koji je skladao glazbu po kadrovima koji su mu dostavljani, pa se ona u potpunosti „sljubila" s vizualom.

Nakon predstavljanja u Providurovoj palači, film će „zaploviti" društvenim mrežama i različitim komunikacijskim kanalima. Prve marketinške kampanje već su dogovorene na području Austrije i Slovenije (Facebook, YouTube, oe24.at, siol.net, aktivni.si), u Hrvatskoj preko 24sata i Tportala, dok će na samoj premijeri u Providurovoj palači u četvrtak poseban prilog snimiti IN magazin NoveTV. Nakon toga slijedi daljnja promocija, kao i snimanje novog videa, u kojemu će pokretač radnje nakon Jacka biti njegova partnerica Jill, odnosno Nevena Dujmović, priopćili su iz TZ-a.