Dizajn Cromarisovog inovativnog skin pakiranja, kojeg potpisuju ugledni hrvatski dizajneri Bruketa&Žinić&Grey, nagrađeno je srebrom na međunarodnom natjecanju "Graphis Packaging". Time se Cromaris našao u društvu uspješnih svjetskih brendova koje okuplja primjerice PepsiCo, Moët Hennessy, Xbox i Mars Wrigley. Graphis je ugledni njujorški izdavač s tradicijom od 1944., koji svake godine nagrađuje i objavljuje istaknute projekte na području dizajna, oglašavanja, fotografije i ilustracije.

Nagrađeni dizajn Cromarisove inovativne skin ambalaže kupcima omogućuje da se već na prodajnom mjestu uvjere u svježinu, kvalitetu i podrijetlo Cromarisovih proizvoda.  Kvalitetna bijela riba - brancin, orada i hama, potrošačima je dostupna filetirana i očišćena od kosti, u inovativnom pakiranju bez nabora koje čuva svježinu, boju i cjelovitost proizvoda te pruža neposrednije iskustvo kupnje. Na pakiranju je istaknut i QR kod koji omogućava virtualnu šetnju uzgajalištem pa se potrošači mogu uvjeriti u kakvim uvjetima se ova riba uzgaja.

- Posebnost Cromarisovih pakiranja jest činjenica da su ona ravnopravan medij direktne tržišne komunikacije, izjavio je Ivan Leko, predsjednik uprave Cromarisa.

Cromarisova ambalaža ovime je ušla u Graphisov repozitorij koji sadrži više od 150 tisuća nagrađenih projekata iz cijeloga svijeta, kao i u Graphisov godišnjak, nerijetko predmet kolekcionarskih zbirki, koji iz tiska izlazi u kolovozu.

Ovo nije prvi put da je Cromarisov dizajn oduševio njujoršku publiku. Plakat naziva „Cromarisova dobro odgojena riba iz najčišćih dijelova Jadranskog mora", također rezultat dugogodišnje uspješne nagrađivane suradnje s agencijom Bruketa&Žinić OM, godine 2017. je svojom kreativnošću oduševio vlasnike novog njujorškog muzeja "Poster House", koji je plakat s hrvatskim oradama i brancinima uvrstio u svoju trajnu muzejsku zbirku.

Podsjetimo, Cromaris je vodeća hrvatska i šesta u svijetu tvrtka u proizvodnji i preradi mediteranske ribe, prepoznata kao lider u svježini, vrhunskoj kvaliteti, inovacijama i održivom poslovanju. Posluje u sastavu Adris grupe.