Utrka Wings for Life, koja se od 2014. trči diljem svijeta, u nedjelju 8. svibnja ponovo starta u 13 sati s Liburnske obale u Zadru.  Nakon dvije pandemijske godine, kada se trčalo samostalno uz aplikaciju, ovogodišnja utrka u Zadru koja ponovo okuplja 5000 trkača na zajedničkom startu, već je rasprodana. Humanitarni cilj, pronalaska izlječenja ozljeda leđne moždine, je i ove godine privukao velik broj zainteresiranih u Zadar, kao dio utrke koja je postala najmasovnija na svijetu i trči se na šest kontinenata istovremeno. Devetu godinu zaredom trkači će prikupljati sredstva za ovaj plemeniti cilj.

Organizatori su danas počeli s postavljanjem šatora na Forumu, kako bi izbjegli mogućnost da ih sutra u tome omete najavljena kiša.

Inače, za potrebe organizacije utrke i sigurnosti sudionika privremeno će izvan funkcije biti dio parkirališnih mjesta u 1. zoni na prostoru Liburnske obale.
Od četvrtka, 5. svibnja poslijepodne neće se moći koristiti parkirališni prostor nekadašnjeg autobusnog kolodvora, a od 20 sati i zapadni dio parkirališta na području bivše zgrade Zaraušek. Od subote, 7. svibnja ujutro neće biti moguće koristiti parkirališni prostor istočno, kao ni dio parkirališta na Liburnskoj obali uz more te parkirališna mjesta uz gradski bedem od Lančanih vrata do Vrata svetog Krševana.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje, 8. svibnja u večernjim satima. Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.

U nedjelju, 08. svibnja promet će se odvijati uz posebnu regulacija zbog održavanja utrke WINGS FOR LIFE RUN na dionicama:

1. od 09.15 do 14,00 sati Liburnska obala - Ulica Narodnog lista

2. od 11.45 do 14.00 sati Liburnska obala - Ulica O.K. Tomislava

3. od 12.00 do 14.00 sati Zrinsko-Frankopanska Ulica - Put Murvice - dr. Franje Tuđmana - Ante Starčevića

4. od 12.15 do 14.15 sati Ulica 4. GBR - 84. Bojne HV „Termiti" do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga

5. od 12.30 do 14.30 sati na dionici ceste D8 - Bibinje - Sukošan - Sv. Petar - Turanj - Sv. F. i Jakov - Biograd - Pakoštane - Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posbenu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine.

U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

- Ulica dr. Franje Tuđmana
- Ulica V. Mačeka
- Ulica braće Miroslava i Janka Perica
- Ulica Franka Lisice
- Ulica Put Murvice
- Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a