Uvjetnom kaznom zatvora Općinski sud u Zadru kaznio je još neosuđivanog 36-godišnjeg Zadranina zbog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Muškarac je u listopadu prošle godine, revoltiran ranijim nasilnim ponašanjem oštećenika prema njegovoj bivšoj supruzi, koja je ujedno i bivša djevojka oštećenika, putem Whatsappa slao prijeteće poruke sadržaja: "Ostavi tu prometnu di god znaš i moli se bogu da još dišeš, nećeš još dugo" i ""Mater ti jeb**, zbog tebe idiote moj sin mora bižati, vidit ćeš ko je bolestan, razbolija si me, kad sistem ne može s takvim kretenima na kraj, ja ću ti presuditi".

Kako stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči, navedeno ponašanje okrivljenika je kod žrtve izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. 

- Izrečenu kaznenopravnu sankciju - kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno na dvije godine, Sud smatra primjerenom stupnju krivnje okrivljenika i posljedici nastaloj za zaštićeno pravno dobro te drži da će se istom u cijelosti ostvariti svrha kažnjavanja, stoji u obrazloženju presude Jasne Ančić Barić.

Okrivljeniku je naloženo podmiriti troškove kaznenog postupka, a u konkretnom slučaju radi se, o obvezi podmirenja paušalne svote troška provedenog kaznenog postupka u iznosu od tisuću kuna.