Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar apsolutni je pobjednik natjecanja "Prometna učilica" sa četiri prva mjesta i još 15 pojedinačnih nagrada!

Četvrto državno natjecanje učenika srednjih škola u poznavanju prometnih propisa "Prometna Učilica" održano je u razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine. U natjecanju znanja bodovani su rezultati postignuti na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH. Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture te kontinuiranog obrazovanja učenika sadržajima primjerenima njihovom uzrastu.

Natjecalo se 50 srednjih škoia iz cijele Hrvatske a natjecanje je provedeno u dvije kategorije: najbolji učenici i najbolje škole.

Strukovnjaci su tako postali najbolja škola u zemlji u poznavanju prometnih propisa - 2. B razred Strukovne škole zlatni je u kategoriji svih razreda, dok su srebro i bronca završili u rukama "strukovnjaka" 3. B i 1. P razreda. Učenik Andrej Golubičić osvojio je 1. mjesto u kategoriji prvih razreda i kategoriji SuperStar koja mu je donijela Playstation 5. Za kraj, strukovnjak Ivan Štulić osvojio je prvo mjesto u kategoriji trećih razreda.

U ponedjeljak, 9. svibnja s početkom u 12 sati održat će se podjela ekipnih i pojedinačnih nagrada koje će učenicima uručiti predstavnici PU zadarske.

Natjecanje "Prometna učilica" provodi se u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno-edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenja stradavanja djece u prometu.