Na zadarskim prometnicama sinoć su se dogodile dvije prometne nesreće kojima je kumovala brzina neprilagođena uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku.

U 19:40 sati na ŽC6011, u zavoju kod mjesta Smoković, 20-godišnji vozač tegljača dubrovačkih registracija izgubio je nadzor nad vozilom i prešao u suprotni prometni trak gdje se sudario s kamionom splitskih registracija. Od siline udara kamion je odbačen izvan kolnika, a 38-godišnjak vozač prebačen je u Opću bolnicu Zadar. Policija čeka informaciju o težini ozljeda, a o kojoj će ovisiti prijava protiv 20-godišnjaka. Nasreću, ne bi trebala biti riječ o teškim povredama.

Osim neprilagođene brzine drugoj prometnoj nesreći kumovao je i alkohol. Prema informacijama iz PU zadarske, 62-godišnji vozač automobila Peugeot (ZD) izgubio je kontrolu nad volanom kada je uletio u zavoj na D8, Starigrad-Maslenica. Prešao je preko suprotnog kolničkog traka i udario u kameni usjek, uslijed čega je došlo do rotiranja automobila. Vozač je prevezen u zadarsku bolonicu gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede te 0,8 promila alkohola u krvi.