Opća bolnica Zadar nije bajno prošla ni na ponovljenom natječaju za dovršetak zgrade u kojoj će se nalaziti dnevne bolnice odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju.

Sada je i najniža ponuda ispala nešto veća od one najpovoljnije na prvom natječaju. Nju je ovog puta priložila poznata zadarska tvrtka Krekić Avangard koja konkurira s iznosom od 25,8 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za 3,8 milijuna kuna više od procjene. Za posao u bolničkom krugu ponovno su se javile zadarske tvrtke Constructa Terra i Lavčević. Dok je Constructa Terra sada podigla cijenu s 24,7 milijuna na 26 milijuna kuna, Lavčević ju je spustio s 33,5 na 26,4 milijuna kuna. Najskuplja ponuda na drugom natječaju pristigla je iz Zagreba, od tvrtke Palace koja je za izvođenje radova u Zadru zatražila 33,6 milijuna kuna.

Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda tijekom kojeg će se utvrditi hoće li Opća bolnica Zadar u sklopu ovog EU projekta uspjeti pronaći dovoljno sredstava za odabir jednog od ovih izvođača. S prvim nisu imali sreće. Podsjetimo, gradilište zjapi prazno od sredine prošle godine kada je sa slovenskom tvrtkom Solida raskinut ugovor zbog neispunjavanja obveza. Procjenjuje se kako će radovi na dovršetku zgrade trajati 240 dana.