Bilo je to u listopadu 2019. godine kada je pročelnik Robertino Dujela javno obećao kako će urediti Kapetanski park s minimalnim zahvatima uz pomoć komunalnih poduzeća.

Počelo je to početkom ove godine kada su Nasadi dokrajčili dva osušena bagrema u sklopu redovnog održavanja.

Na amandman NL Enija Meštrovića da se za uređenje Kapetanskog izdvoje novci, resorni pročelnik Robertino Dujela dao je rok izvršenja do travnja 2022. godine sa svim radovima koji će se izvesti: zamjena ograde te javne rasvjete, naručiti podaskavanje, sanaciju i bojanje tribina... U svibnju ove godine uređenje Kapetanskog postaje pobjedonosni usklik u sklopu kampanje gradske vlasti po mjesnim odborima, nazvane projekt KVART i po. S jedne strane oglasila se na Facebooku predsjednica kluba NL Adela Frank, a na drugoj predsjednik MO Poluotok Frane Brajković.

Jedni sebi daju zasluge i to oslikavaju s foto sessionom po Kapetanskom, a MO Poluotok u kojem se ogleda sav jad gradskog suživota sa stihijskim turizmom, likuje što je prihvaćen jedan od njihovih prijedloga. Cijelih 240 tisuća kuna namijenjeno je za uređenje Kapetanskog. Novac koji je trebao biti u proračunu za redovno komunalno održavanje tog zapuštenog gradskog prostora.

Ali da to ne bi priznali "vinovnici" Dukićevog projekta na tribini MO Poluotoka. Kao i onog MO Višnjika na kojem su prihvatili prijedlog da se postave javne špine koje već postoje u sklopu SRC Višnjik.

Dolazak gradske vlasti na otoke Iž i Ravu ovog vikenda pokazao je pravi privid te participativne demokracije kako su ga prikazali PR-ovci gradonačelnika Zadra. Da je sve to samo marketing potvrdio je i sam gradonačelnik Branko Dukić nedolaskom u bodule prošle subotu. Voditelj te kampanje Ante Ćurković opravdao ga je s obavezama sudjelovanja na Wing for Life u nedjelju, prenio nam je Stanko Banić.

On im je „zahvalio" što su nakon 17 godina, od kada on kao umirovljeni direktor Tankerske plovidbe živi u Velom Ižu, došli poslušati potrebe otočana. I donijeli im 45 tisuća kuna. Dosta je to za "škrte" bodule da bi im se uredio dio škrape uz more.

Uz Ćurkovića u bodulima je bio Ivica Katić. Njima nije bio slobodan vikend. Ali ako se Dukić morao spremati za utrku, gdje je bio njegov zamjenik Ante Babić a gdje Neven Klarin koji je kao pročelnik Ureda gradonačelnika prvi trebao biti upregnut u tu Dukićevu kampanju.