SDP-ovi vijećnici pripremaju kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Dukića za zloupotrebu položaja i ovlasti zbog ugovora s Nadbiskupijom oko gradnje škole na Novom Bokanjcu. 

- Prema mojem izvoru iz Crkve, Zadarska nadbiskupija je zatražila suglasnost Vatikana da se nadogradi škola, pa me zanima hoće li tu ostati isti model sufinanciranja. To znači da imaju novaca i da bi trebali vratiti kredit kojeg je Grad dignuo na prijevaru građana. Još nismo dobili ugovor koji nam je potreban da dokažemo štetu koja im je napravljena, rekla je vijećnica Irena Dragić.

Danas je blagdan Gospe Loretske pa bi vam taj izvor iz Crkve sigurno savjetovao da bi bilo bolje da odete na misu, tako je govorio gradonačelnik Dukić u odgovoru vijećnici. Izjavio je da je upoznat s inicijativom da se škola proširi kako bi radila u jednoj smjeni.

- Mi ćemo pomoći da se to dogodi, najavio je Dukić kao i da će revidirati zemljište koje je Grad dao Crkvi za školu. Nije propustio spočitnuti kako ga najviše  smetaju jal, zavist i optužbe koji uvijek dolaze od istih. Da se promijeni sustav, svi bismo završili u zatvoru, zaključio je Dukić.