Ugradnja plina ponovno će zatvoriti ulicu u Zadru. I to jednu od najprometnijih na mjesec dana, a da investitor zauzvrat neće cijeli kolnik dovesti u prvobitno stanje.

To nije praksa EVN-a koji je primjerice lani zatvorio Ulici 2. zasjedanja ZAVNOH-a iz Jazina da bi u prvobitno stanje vratili samo kanal koji su iskopali.

Gradske vlasti koje su najavili radove u ime EVN CROATIA PLIN d.o.o. iz Zagreba, nisu nikada tražili naknadu za zatvaranje prometnica od investitora. Nisu ni oni u Splitu.

Dakle, paralelno s radovima na kolniku, kojih ne nedostaje na zadarskim ulicama, "u dijelu Ulice bana Josipa Jelačića, od 16. svibnja 2022. (ponedjeljak) do 15. lipnja 2022. (srijeda) na snazi biti privremena regulacija prometa. Radovi obuhvaćaju dionicu navedene ulice od križanja s Ulicom Andrije Hebranga (kod Kauflanda) do križanja s Ulicom dr. Franje Tuđmana", najavili su iz Grada Zadra koji im je dao suglasnost.

Promet će se odvijati dvosmjerno jednim kolničkim trakom uz naizmjenično propuštanje. Predviđeno trajanje radove je 30 dana, oglašeno je na stranici Grada Zadra.

EVN je očito čekao da se radovi koje izvodi Lavčević na proširenju Tuđmanove, prošire do tog raskrižja. Tako je bilo na suprotnoj strani Tuđmanove kada su oni sa svojim izvođačem zauzeli netom iskopan koridor dok je izvođač kojeg je izabrao Grad na tom skupom projektu, čekao skoro dva mjeseca da se riješe ostale instalacije na tom dijelu gradilišta.