Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa jučer na zadarskim prometnicama sankcionirali četiri vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola i vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je na autocesti snimljen vozač u nedozvoljenoj brzini od 255 kilometara na sat.

Jučer u 12,00 sati u Preku, policijski službenici su zaustavili 41-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita.

Tijekom noći, u 01,23 sati u ulici Antuna Barca zaustavljena je 57-godišnja vozačica, koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.
Oboje vozača su isključeni iz prometa te prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sinoć u 20,30 sati na A-1, službenim vozilom - presretač policijski službenici su na dionici autoceste Maslenica -Pirovac snimili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim vozilom marke Audi brzinom od 255 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izdan mu je Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od pet tisuća kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od mjesec dana.