Prije više od mjesec dana počeli su radovi na sanaciji vanjskih staza u parku Jarula, ali se nije daleko odmaklo u tom poslu kojeg već danima nitko ne obavlja.

I pitanje je tko je taj ugovoreni izvođač koji je kako se navodi u nepotpisanom odgovoru iz Odjela za komunalne djelatnosti, „artikulirao probleme djelatnika na bolovanju (Covid-19).".

Ne bi da je epidemija korone u punom jeku.

I onda se najavljuje još jednom frazom u odgovoru na novinarski upit, kako se vjeruje da će, uz požurnicu nadzora, radovi u započetom dijelu sanacije biti dovršeni u sljedećem tjednu.

Dakle ugovoreni izvođač za održavanje javnih površina može biti Stipčević, ali je nevjerojatno kako takve važne informacije za javnost, oni koji ih ugovaraju izostavljaju. Meta jezik je sve više prisutan u javnoj komunikaciji nadležnih u gradskoj upravi.

Pročelnik Robertino Dujela najavio je sanaciju dijela staza u Jaruli iako je on prethodno uređenje želio dovesti na višu razinu od samo kozmetičkog zahvata koji bi trebali platane osloboditi okova betona, a prolaznicima omogućiti siguran put kroz taj mali park.

Početkom travnja pročelnik je govorio o radovima koji će se odvijati "u dva dijela".

- Za svaku fazu ćemo izdvojiti desetak dana, ovisno o vremenskim prilikama, najavio je Dujela kao i trošak od 100.000 kuna plus PDV za zahvat koji je u epidemiološkom zastoju.