Općinski sud u Zadru naložio je osiguravateljskoj tvrtki HOK isplatiti po 99.000 kuna ženi i muškarcu kojima je 5-godišnji sin poginuo u prometnoj nesreću u Stankovcima 2010. godine. Uz ovaj iznos osiguravatelj će trebati isplatiti zatezne kamate i 1.500 kuna za žalobnu odjeću. Sestri koja je s njim prelazila cestu dosuđen je iznos od 36.000 kuna, kao i drugoj sestri, dok će baku djeteta morati obeštetiti s 56.250 kuna.

Dana 6. travnja 2010. g. u 12,35 sati u naselju Stankovci vozač koji je upravljao teretnim automobilom s neispravnim uređajem za upravljanje, zaustavljanje, gumama i uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, usprkos ograničenju brzine od 40 km/h i prometnom znaku obavijesti "Djeca na cesti", vozio je 55 km/h, ne obraćajući pozornost na dijete koje je sa sestrom pješačio nogostupom na kojem su se zatim zaustavili i krenuli preko kolnika prema jugu. Vozač je pokušao zaustaviti kamion ali je ga je udario dijelom prikolice te je dijete uskoro preminulo.

Zbog smrti sina, brata i unuka obitelj trpi nematerijalnu štetu, ali je osiguravatelj odbio nagodbu, isplativši roditeljima po 66.000 kuna, a sestrama po 20.250 kuna. Osiguravateljska kuća u postupku je isticala isplatu ovog iznosa, kao i činjenicu da je dječak neoprezno i nepropisno "istrčao" s nogostupa na kolnik istrgnuvši se sestri (starosti 10 godina) iz ruke, bez nadzora odrasle osobe, suprotno zakonu koji propisuje da roditelj ne smije dijete predškolske dobi ostaviti bez nadzora. Vozač je vozio brzinom od 54 km/h, što nije neobzirna vožnja, te bi do nezgode došlo i da je osiguranik vozio brzinom od 40 km/h. Dijete je pretrčavajući cestu naletjelo na lijevi bočni dio prikolice koji se nalazi 9 m iza prednjeg dijela vozila.

Rješenjem Županijskog suda u Varaždinu ukinuta je presuda Općinskog suda u Zadru uz navod da prometno vještačenje nije provedeno, pa je ostalo neutvrđeno je li dijete doprinijelo nesreći. Vještak je u svom očitovanju naveo da je vozač počeo usporavati prije nego je dijete stupilo na kolnik a nesreća bi bila izbjegnuta da se kretao brzinom manjom od 33,6 km/h. Na tom mjestu dozvoljena brzina je 40 km/h. dakle, i da se kretao dozvoljenom brzinom ne bi nesreća bila izbjegnuta. Shodno navedenom, sud je utvrdio da postoji podijeljena odgovornost u nastanku štete. Zbog činjenice da je pokojni sin bio ostavljen bez nadzora odrasle osobe, doprinos roditelja kao oštećenika te osiguravatelja u nesreći ocjenjuje se sa po 50 %.

Prema novim orijentacijskim kriterijima Vrhovnog suda donesenim za smrt djeteta naknada iznosi 330.000 kuna, a za smrt brata ili sestre 112.500 kn. S obzirom da je dio iznosa već uplaćen, a priznaje se 50 posto štete, sud je donio odluku o navedenim iznosim.