Grad Zadar objavio je danas ponovljeni natječaj za kupnju sedam automobila, predviđene vrijednosti 800.000 kuna bez PDV-a. Radi se o identičnom natječaju onome iz travnja, koji je na kraju poništen zbog proceduralnih razloga. Naime, na natječaj je pristigla ponuda PBZ-leasinga u visini od 753 tisuća kuna, ali je tijekom otvaranja utvrđeno da nisu ispunjeni svi uvjeti i to provjera izvornosti uveza ponude, provjera cjelovitosti uveza ponude i provjera cjelovitosti ponude. Iako je troškovnik predan uz ponudu, ovo je prema pravilima EOJN RH bio isključujući propust te su troškovnik i cijena izbačeni iz ponude.

Prema tekstu natječaja, ponuditelj je obvezan naručitelju ponuditi šest novih i nekorištenih vozila s godinom proizvodnje 2021./2022. te jedno korišteno vozilo s godinom proizvodnje 2021.ili 2022. i s prijeđenim kilometrima maksimalno do 30.000 km, koje će Grad otplaćivati putem operativnog leasinga tijekom 48 mjeseci.

Svi automobili su benzinci, a najjači od njih mora imati automatski mjenjač i motor snage do 140 kW. Razina opreme je uobičajena za pojedine kategorije, te uključuje zračne jastuke, ESP, ABS, klima uređaj, električne podizače prozora, u nekim slučajevima i parking senzore.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ponuđač na prvom natječaju promijeniti cijenu ponude te hoće li se sada u bitku uključiti neka druga leasing kuća.