Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je dvojicu državljana Republike Hrvatske (1992. i 1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa sprječavanjem dokazivanja.

Kako smo ranije pisali, sumnja se da su 38-godišnjak i 30-godišnjak u četvrtak 5. svibnja, na širem biogradskom području, susreli 24-godišnjaka te ga pritom fizički napali i prijetili mu smrću s ciljem otežavanja dokazivanja u kaznenom postupku, navodeći ga na davanje lažnog iskaza u postupku zbog neovlaštenog prometa drogama.

- Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika 5. svibnja 2022. u mjestu pored Zadra, po saznanju da će oštećenik biti ispitan kao svjedok u jednom kaznenom predmetu; postupili u cilju da utječu na njega kao svjedoka. Osnovano se sumnja da su, po prethodnom međusobnom dogovoru i s još jednom nepoznatom osobom, fizički napali oštećenika i zaprijetili mu ako ne promijeni iskaz, što je kod njega izazvalo strah i nelagodu. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da protiv dvojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi se u prioćenju ODO Zadar.