Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave zadarske provedene su pojačane aktivnosti u prometu.

Kontrolirano je ukupno 273 vozača i vozila, a pri tom alkotestirano 186 vozača, od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola.

Rekorder vikenda je 41-godišnji vozač automobila zadarskih registracijskih oznaka koji je u petak, 13. svibnja u 22,20 sati zaustavljen u ulici Antuna Barca u Zadru pod utjecajem alkohola od 3,14 promila.

Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Od ukupno 160 evidentiranih prekršaja, izdvajaju se: 52 za prekoračenje brzine, dva za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, šest za pojas, osam za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, šest za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i jedan prolazak kroz crveno svjetlo. 

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća od kojih 3 nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

- Apeliramo na vozače te pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila, poručuju iz PU zadarske.