Zahtjevi turističkog tržišta, kako je to najavio zamjenik pročelnik Matko Segarić, doveli su do IV. izmjena Urbanističkog plana uređenja Putna skale.

Najviše mijenjan plan prema željama investitora, koji nisu ni danas bili na javnoj raspravi, izložio je autor Željko Predovan, vlasnik Block projekta uz napomenu kako je to redizajn u kapacitetu od 2 500 ležajeva koji se neće promijeniti.

Ali hoće sadržaji unutar tog zatvorenog turističkog naselja. Posljednji objekti prošlosti, prvi takvi na zadarskom priobalju - apartmani Planike bit će srušeni, najavio je autor plana.
Umjesto njih nastavljaju se graditi vile s bazenima u prvom redu do mora, a iza njih novi apartmanski kompleks.

Tu je planiran i novi boutique hotel s pet zvijezdica, naveo je Predovan.

- Već je u fazi projektiranja sedam vila s bazenima koje će nalaziti na prostoru gdje je trebala biti depandansa hotela Diadora. Ona se pomiče, prema želji investitora koji često mijenjaju mišljenje o rekonstrukciji hotela Diadora koji im najbolje radi. Ispod tog hotela planirana je izgradnja aquaparka sa svim pratećim sadržajima. Dio naselja, kojeg mi zovemo "village" s razbacanim trgovačkim i ugostiteljskim objektima, sad će biti organiziran kao jedna cjelina, kazao je autor UPU-a Punta Skale.

Jedina zainteresirana sudionica javne rasprave Maja Bakran, koja je stanuje u susjednom naselju i već tri godine šeta kroz "resort" Punta Skalu te roni uz njezino priobalje, problematizirala je bazene uz more. Nasip za prvi takav promijenio je eko-sustav, ukazala je s dobronamjernom sugestijom da je taj dio obale izložen vjetrovima. To je stvar za inspekciju, ubacio se Sagarić.

- Ne dirajte obalu. Ni u Kaliforniji gdje sam živjela, to ne rade, kazala je Maja Bakran, pitajući se i gdje su investitori na javnoj raspravi.

Izrađivač plana kazao je kako je bazen predviđen po postojećem planu i kako je u cijeloj priči oko novih izmjena i dopuna UPU Punta Skale, to najmanje važno. Predovan je istaknuo kako nema nasipanja mora jer su svi bazeni na kopnu. Najnovijim izmjenama plana ucrtan je, međutim, još jedan mogući bazenski lokalitet uz more.